Palvelemme Syväojankadulla seuraavasti:

Ma–To 8.00–17.00  
Pe 8.00-16.00 

Olemme suljettuna:

 

30.4.2024

1.5.2024

9.-10.5.2024

 

 

vehekuvehe

 

Ilmalämpöpumpun huolto

Ilmalämpöpumpun huolto ja puhdistus

Ilmalämpöpumpun huolto on tärkeää, sillä pumppu ja sen suodattimet keräävät sisälleen epäpuhtauksia ja pölyä. Tästä syystä sisäyksikön suodattimet tulisi puhdistaa riittävän usein, jotta sen läpi kulkeva ilmamäärä ei pienennä koneen hyötysuhdetta.

Ilmalämpöpumpun omistaja pystyy itse pitämään huolen sisäyksikön suodattimista ja laitteen ulkopuolisesta siisteydestä. Sopiva suodattimien huoltoväli on 2-4 viikkoa. Suodattimet on helppo imuroida, ja joissakin malleissa ne on mahdollista irrottaa, jolloin ne voidaan myös pestä.

Ulkoyksikkö on jatkuvasti altis vuodenaikojen muutoksille ja säälle. Silloin tällöin kannattaa tarkistaa, miltä ulkoyksikkö näyttää ja poistaa roskat sen ympäriltä. Talviseen aikaan kannattaa esimerkiksi pitää huoli siitä, ettei laite hautaudu lumeen.

Syksyisin ilmalämpöpumpun riesana taas ovat puista pudonneet lehdet. Ne kannattaa käydä pyyhkäisemässä pois.

Ammattilaisen tekemä ilmalämpöpumpun huolto

Ilmalämpöpumpun tehokkaan toiminnan takaa ammattilaisen tekemä puhdistushuolto. Scanofficen ilmalämpöpumppu-Pro Vehe ku vehe tarjoaa osaavaa ilmalämpöpumpun huoltoa merkistä riippumatta. Tarpeen mukaan laitteelle voidaan suorittaa joko normaali tai laajennettu huolto.

Kummassakin huollossa tarkastetaan

-        laitteen ulkoasu

-        puhaltimien siivet

-        puhalluslämpötila imu- ja puhallusilmasta.

Tämän lisäksi ammattilainen vielä puhdistaa perusteellisesti ilmalämpöpumpun suodattimet, kondenssivesiputken ja sisäyksikön. Ulkokennoston hän puhdistaa ylimääräisistä roskista ja hiekasta imuroimalla.

Laajennetussa huollossa mitataan lisäksi paineet, irrotetaan ja puhdistetaan puhallinsiivet sekä pestään perusteellisesti ulkoyksikön kenno.

Ilmalämpöpumpun puhdistushuollolla varmistat, että laitteesi toimii myös jatkossa moitteettomasti ja tuo maksimaalisen energiansäästön.

Ilmalämpöpumpun kylmäkoneen huoltaminen on luvanvaraista, samoin kuin ilmalämpöpumpun asentaminen. Turvatekniikan keskus ylläpitää rekisteriä kylmälaitteiden huoltoon valtuutetuista huoltoliikkeistä.  Katso rekisteri täältä.

Kun ilmalämpöpumpun puhdistushuolto ei riitä

Ilmalämpöpumpun omistajan kannattaa olla yhteydessä heti ammattilaiseen, mikäli epäilee laitteen toiminnassa olevan vikaa. Vehe ku vehe suorittaa ammattaitaidolla ilmalämpöpumppujen korjaushuollot merkistä riippumatta.

Ilmalämpöpumpun huollosta on mahdollista saada myös kotitalousvähennystä.

Ota yhteyttä asiantuntijaan!

Milloin viimeksi ilmalämpöpumppusi on huollettu? Ota yhteyttä ja tilaa lämpöpumpullesi Vehe ku vehe tekemään perusteellinen huolto.

 

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Laitetiedot:

Takuu voimassa
Sähköpostitse
Tekstiviestitse
hCaptcha